KITTY SCHAAP
     

 
   KITTY SCHAAP MSc, MA

 
  • MA Cultuurwetenschappen, MSc Managementwetenschappen (specialisatie Strategisch Human Resource Management)
  • Strengthscope® certified practioner / Strengthscope® has been certified by the British Psychological Society
  • Mijn netwerkpartners zijn experts op het gebied van talentontwikkeling, leiderschap, organisatie- en cultuurverandering, klantgerichtheid (de customer journey) en medewerkersbetrokkenheid: EarlyBridgeStrengthscopeCommunityScore Management Consultancy
  • Aangesloten bij ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen.
  • Aangesloten bij de NVO2, een vakorganisatie voor professionals die zich bezighouden met de ontwikkeling van mens en organisaties. 
  • Onze aanpak is evidence based, de strengths-based benadering is gebaseerd op de positieve psychologie en gefundeerd op zowel de meest actuele wetenschappelijke inzichten als vanuit de praktijk.  


Ik heb binnen veel verschillende organisaties ervaring opgedaan met Talent Management, L&D, assessments en het coachen van leidinggevenden en medewerkers. Als HR professional, manager en coach heb ik ruime ervaring opgedaan in het internationale bedrijfsleven (Shell, Amoco BP, Mexx, Merck, Levi's, Sony, Sotheby’s), in de praktijk heb ik ervaren hoe mooi en waardevol het is wanneer talenten tot bloei komen, wanneer mensen hun potentieel kunnen benutten. Vanuit mijn passie voor talentontwikkeling en met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en theoretische kennis, lever ik graag een bijdrage aan het succes en de ontwikkeling van professionals, leidinggevenden en organisaties. 

Mijn motto is ‘van functioneren naar floreren’; wanneer mensen werken vanuit eigen talenten en kracht, ervaren ze meer voldoening, minder werkdruk en presteren ze beter. Ik stimuleer en faciliteer mensen en organisaties het optimale uit zichzelf te halen, door het inzichtelijk maken van persoonlijke unieke sterke kwaliteiten en 'performance risks', voor het vergroten van zelfkennis, prestaties, betrokkenheid, (persoonlijk)leiderschapskwaliteiten, energie en inzetbaarheid.

* ‘Zowel leidinggevende als medewerker geloven dat je meer uit talent kan halen door te focussen op de sterke punten en niet op de zwakke punten’ (Nationaal Leiderschapsonderzoek 2016).' Deloitte bijvoorbeeld heeft het nieuwe Performance Management systeem ingericht op basis van een strengths-based aanpak. Zo wees grootschalig onderzoek binnen de organisatie uit dat de best presterende teams bestaan uit mensen die hun strengths iedere dag kunnen benutten (… that the defining characteristic of the very best teams at Deloitte is that they are strengths oriented..). Facebook is een voorbeeld van een strengths-based organisatie en steeds meer bedrijven (o.a. Cisco, EY) maken met succes gebruik van bijvoorbeeld strengths-based recruitment.


Mijn werkwijze is positief confronterend, betrokken, pragmatisch, doortastend, inspirerend en resultaatgericht. De combinatie van ruime ervaring in het  bedrijfsleven, een bedrijfskundige en Human Resource Management achtergrond en grote interesse in ontwikkelingsvraagstukken op het gebied van mens en organisatie maken mij als adviseur en coach vooral geschikt voor leiders, managers en professionals die zich verder willen ontwikkelen.

Aangesloten bij de NVO2, een vakorganisatie voor professionals die zich bezighouden met de ontwikkeling van mens en organisaties. Ik ben daarmee gehouden aan de beroepscode van de NVO2 (www.nvo2.nl )

Strengths-based development Expert, Coach, Strengthscope®accredited
Aangesloten bij de Strengthscope Community voor geaccrediteerde Strengthscope partners


Aangesloten bij ZijSpreekt, dit sprekersbureau bemiddelt deskundige vrouwen als spreekster op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie.


Afgestudeerd in Cultuurwetenschappen (MA) en Managementwetenschappen met als specialisatie Strategisch Human Resource Management (MSc) verbind ik graag de praktijk met wetenschappelijk onderzoek. Ik heb meerdere cursussen aan de faculteit Organisatiepsychologie afgerond en een grote hoeveelheid in-company trainingen gevolgd, ontwikkeling en het delen van kennis op mijn vakgebied doe ik momenteel door onderzoek (met name naar nieuw leiderschap, performance management en employee engagement). En het schrijven van blogs/artikelen, onder andere voor HR Praktijk, HRZone, InVerbinding, de ondernemer, ManagementPro en het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Inspiratie haal ik ook uit het werken in uiteenlopende samenwerkingsverbanden, ik werk zowel zelfstandig als met een netwerk van professionals (senior trainers, consultants, recruiters en coaches met ruime ervaring), die elkaar aanvullen en versterken.

My 7 Core strengths / Mijn top 7 onderscheidende sterke punten (Strengthscope):

Collaboration Samenwerking
Common sense Gezond verstand
Empathy Empathie
Critical thinking Kritisch denken
Result focus Resultaatgerichtheid
Self-improvement Zelfontwikkeling
Developing others Ontwikkelen van anderen


Contact
Ons aanbod bestaat uit diensten/producten op maat gemaakt en uit een aantal trajecten en online-programma's waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Heb je hulp nodig om te bepalen welke dienst het beste bij je past? Ik help je graag hierbij. In een verkenningsgesprek probeer ik dan samen met jou helder te krijgen wat je precies in jouw situatie nodig hebt. Ik hoor graag van je! Neem contact op via e-mail, telefoon of contact formulier.


Meld je hier aan voor nieuwe artikelen en ontvang; het volledige artikel ‘Focus op Kracht, de Sterke punten revolutie’ (verschenen in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties) en het gratis E-book Talent in Actie met een aantal van mijn eerder gepubliceerde artikelen en meer, over de krachtige, actuele, bewezen en positieve aanpak voor talentontwikkeling/organisatieontwikkeling.

 
Ik meld me aan
 
Voornaam
Achternaam
E-mailadres*
 

 KS HR Consultancy & Coaching is owned by Kitty Schaap, she holds a Master’s degree in Cultural Sciences and MSc in Management with specialisation Strategic Human Resource Management. 

Besides a strong theoretical background she has had a varied career in HR and gained broad HRM and coaching experience in international fast paced environments, some companies she worked for are: Shell, Sotheby's, Amoco BP, Sony, Merck Millipore.

She is Strengthscope®Accredited and authorised to deliver Strengthscope®Assessment and Strengths-based Coaching & Consulting to individuals and leaders.
Bio >>

HR professional with broad international experience in generalist HR roles in several industries. Proven ability to develop and execute global HR strategies locally as part of the overall business plan of an organisation. Broad experience with change projects, professionalising HR departments, recruitment, talent management, performance management and restructuring. Highly skilled at providing coaching and consultation to internal clients of all levels on people management. An inspiring and enthusiastic professional, no-nonsense approach with a good eye for the human aspects within an organisation. Good sense of humor, capable to put things into perspective, analytical, practical and performance driven. A talent to motivate and develop people even in tough times and a true business partner.

Specialising in strengths-based development to increase employee performance and engagement.

Share our website