Gratis E-Book 'Talent in Actie. Strengths-based development'


  •   maandag 26 november 2018


E-Book Talent in Actie Strengths-based Development

Voor een flinke positieve boost voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en het verhogen van intrinsieke motivatie en betrokkenheid is een strengths-based ontwikkelaanpak uitermate geschikt.

Persoonlijke kwaliteiten als hefboom voor positieve verandering; door te focussen op sterktes, op waar je kracht ligt, wordt het ook veel gemakkelijker om voor jezelf en de organisatie om met (soms ingewikkelde) thema’s als loopbaanontwikkeling, job crafting en duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. De kern van de sterke punten-benadering is dan ook dat niet de problemen, tekortkomingen centraal staan, maar dat juist de successen en sterke kanten van mensen het vertrekpunt vormen voor verandering en ontwikkeling. Mensen die meer gebruik maken van hun sterke kanten scoren hoger op zelfvertrouwen, weten beter hun doelen te realiseren en ervaren meer welbevinden in het algemeen.

Een op kracht gerichte organisatie is opgebouwd op een andere set van aannames over hoe we talent aantrekken, ontwikkelen, motiveren en inzetten. Hoe haal je het beste uit jezelf en uit anderen?

'Voor veel organisaties vormen de medewerkers het hart van de bedrijfsvoering. Toch wordt bij het welzijn van die medewerkers nog te vaak gedacht in termen van ziekte, (on)gezondheid en (ongezonde) leefstijl. Het is hoog tijd voor een shift in het denken. Een benadering vanaf de positieve kant, het werkplezier, levert organisaties aantoonbaar meer resultaat op. Alleen bevlogen medewerkers zullen excellent presteren' (Dr. W. van Rhenen)


Effectief leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap: het beschikken over zelfkennis, zelfmotivatie, weten waar je krachten liggen en hoe je deze optimaal kunt ontwikkelen en benutten

'Je moet mensen stimuleren en naar hun sterke kanten kijken. Niet naar de zwakke  kanten. Minstens 80 procent van je communicatie als manager moet positief zijn.”  Stephen Covey

Meld je hier aan voor nieuwe artikelen en ontvang; het volledige artikel ‘Focus op Kracht, de Sterke punten revolutie’ (verschenen in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties) en het gratis E-book Talent in Actie met een aantal van mijn eerder gepubliceerde artikelen en meer, over de krachtige, actuele, bewezen en positieve aanpak voor talentontwikkeling/organisatieontwikkeling.


Ik meld me aan
 
Voornaam
Achternaam
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Share our website